SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement is soms ook goedkoop! En ook zeker als je al in het bezit bent van een perfecte telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een telecomcontract waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt een stuk niet zo hoog zullen zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een abonnement zonder smartphone koopt voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas beginnen bij €28. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only t mobile

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de telefoon. Bij een standaard telefoon met abonnement betaal je je maandelijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel bepalen dat je na de duur van je contract je telefoon helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Heel veel klanten betalen vaak meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een abonnement zonder smartphone is dat je als klant zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral slim voor de beller die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only welke provider
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is normaal gesproken voldoende om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top