SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! En ook zeker als je al in het bezit bent van een mooie telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te hebben is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement is een telecomabonnement waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je periodiek betaalt ontzettend minder zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een SIM Only abonnement afsluit voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas aanvangen bij €28. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only aanbiedingen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je jaarlijkse kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon regelen dat je na de looptijd je smartphone volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door het hebben van een SIM Only abonnement, bespaar je op kosten. Ontzettend veel consumenten betalen vaak meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een abonnement is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral super voor de consument die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een Samsung smartphone zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only telefoon

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is denken wij sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere MB bundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top