SIM Only 1500 | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goede telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je per jaar betaalt aanzienlijk minder zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een telefonie abonnement afsluit voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas aanvangen bij €25. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je abonnement.
sim only

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je periodieke abonnementskosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoontoestel regelen dat je na de contractduur je telefoon volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door het hebben van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan kosten. De meeste bellers betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een abonnement zonder smartphone is dat je als klant zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een telecomabonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral super voor de beller die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only 1500
sim only

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is denken wij voldoende om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top