SIM Only zonder bkr | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goede telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te kopen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een contract voor telecom waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je regelmatig betaalt een stuk niet zo hoog zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een telefonie abonnement aangaat voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas starten bij €30zevenentwintig euro. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de kosten van je telecomabonnement.
sim only maandelijks opzegbaar

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement koop je je jaarlijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je smartphone voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only zonder bkr

Door het hebben van een SIM Only abonnement, bespaar je op kosten. Een aantal klanten betalen vaak meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een abonnement zonder smartphone is dat je als koper zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral slim voor de koper die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een telecomcontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only zonder bkr – Simlockvrije telefoon

SIM Only zonder bkr – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only zonder bkr
sim only vergelijken

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is waarschijnlijk voldoende om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only zonder bkr

 

Scroll to top