SIM Only zonder bkr | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een SIM Only abonnement is soms ook goedkoop! Al helemaal als je al in het bezit bent van een perfecte luxe telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je maandelijks betaalt ontzettend minder veel zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een abonnement aangaat voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas aanvangen bij €26. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telecomabonnement.
sim only telfort

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement koop je je periodieke abonnementskosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon regelen dat je na de looptijd je smartphone volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only zonder bkr

Door het hebben van een SIM Only abonnement, bespaar je op vaste lasten. Heel veel consumenten betalen meestal meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou kopen met een telecomabonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral super voor de koper die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only zonder bkr – Simlockvrije telefoon

SIM Only zonder bkr – Daarnaast is een Samsung smartphone zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van het toestel weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only zonder bkr
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is denken wij sufficient om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe internet en mobiel bellen abonnement een grotere internetbundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only zonder bkr

 

Scroll to top