SIM Only deals | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement is soms ook goedkoop! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende luxe telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te kopen is er de bekende “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomabonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een smartphone hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je regelmatig betaalt redelijk lager worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een abonnement zonder smartphone afsluit voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas beginnen bij €28. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je abonnement.
sim only deals

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je jaarlijkse kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je toestel helemaal hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only deals

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan uitgaven. De meeste klanten betalen meestal meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als klant zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral slim voor de koper die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only deals – Simlockvrije telefoon

SIM Only deals – Daarnaast is een willkeurige smartphone zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only deals
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is denken wij voldoende om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only deals

 

Scroll to top