SIM Only deals | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een perfecte mobiele telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te halen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je maandelijks betaalt heel erg minder hoog worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een telecomabonnement afsluit voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas beginnen bij €26. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de kosten van je telecomabonnement.
sim only t mobile

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je jaarlijkse kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel regelen dat je na de contractduur je toestel volledig hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only deals

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, verlaag je de vaste lasten. De meeste mensen betalen meestal meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een abonnement zonder smartphone is dat je als consument zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral handig voor de klant die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only deals – Simlockvrije telefoon

SIM Only deals – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van het toestel weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only deals
sim only

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is in de meeste gevallen sufficient om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only deals

 

Scroll to top