SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een perfecte mobiele telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je regelmatig betaalt heel erg niet zo hoog zullen zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een SIM Only abonnement aangaat voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas starten bij €27. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only kpn

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement koop je je maandelijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon bepalen dat je na de looptijd je smartphone helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, bespaar je op vaste lasten. De meeste bellers betalen meestal meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een abonnement zonder smartphone is dat je als afnemer zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een gewone mobiele telefoon als voorbeeld. Een nieuwe gewone mobiele telefoon kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een telecomabonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral slim voor de afnemer die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only 800
sim only maandelijks opzegbaar

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is normaal gesproken voldoende om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere MB bundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top