SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goede luxe telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de bekende “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een abonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je regelmatig betaalt een stuk niet zo hoog zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een internet en mobiel bellen abonnement koopt voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste toestellen met een abonnement pas beginnen bij €27. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only ben

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement koop je je periodieke kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon regelen dat je na de contractduur je smartphone voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, investeer je minder in uitgaven. Een aantal consumenten betalen namelijk meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als koper zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een telefonie abonnement is een telefoniecontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral handig voor de koper die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een telecomcontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een willkeurige smartphone zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only 800
sim only ben

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is in de meeste gevallen sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top