SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is soms ook goedkoop! Al zeker als je al in het bezit bent van een perfecte smartphone. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te kopen is er de bekende “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een luxe telefoon hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt redelijk minder zullen zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een abonnement ondertekent voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas starten bij €26. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only onbeperkt bellen en internet

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je jaarlijkse kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoontoestel regelen dat je na de contractduur je smartphone volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan kosten. Bijna alle mensen betalen meestal meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een telefonie abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral handig voor de koper die per direct een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only 800
sim only vergelijken

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is in de meeste gevallen sufficient om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top