SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! Al zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende smartphone. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te hebben is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een telecomabonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een luxe telefoon hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je af en toe betaalt een stuk minder zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een internet en mobiel bellen abonnement aangaat voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas beginnen bij €26. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je abonnement.
sim only t mobile

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je periodieke kosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon regelen dat je na de contractduur je smartphone helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, investeer je minder in vaste lasten. Bijna alle klanten betalen namelijk meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou kopen met een abonnement is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral super voor de koper die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only onbeperkt bellen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is normaal gesproken sufficient om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe internet en mobiel bellen abonnement een grotere internetbundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top