SIM Only 1500 | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement is soms ook goedkoop! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomabonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een luxe telefoon hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per maand betaalt veel minder veel zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een SIM Only abonnement ondertekent voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas starten bij €29. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je abonnement.
sim only aanbiedingen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement koop je je periodieke abonnementskosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone regelen dat je na de looptijd je telefoon voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door het hebben van een SIM Only abonnement, bespaar je op kosten. Bijna alle consumenten betalen namelijk meer voor de telefoon bij hun belcontract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een telecomabonnement is dat je als afnemer zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe gewone mobiele telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een telecomabonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral slim voor de afnemer die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een willkeurige smartphone zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het toestel verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 1500
sim only vergelijken

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is waarschijnlijk genoeg om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top