SIM Only 1500 | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomabonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een smartphone die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je af en toe betaalt heel erg minder hoog worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een telefonie abonnement ondertekent voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas beginnen bij €25. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only onbeperkt bellen en internet

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de smartphone. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je maandelijkse kosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel regelen dat je na de contractduur je smartphone volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan kosten. Ontzettend veel consumenten betalen vaak meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een SIM Only abonnement is dat je als klant zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral slim voor de consument die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van het toestel weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 1500
sim only onbeperkt bellen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is over het algemeen sufficient om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere MB bundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top