20gb SIM Only | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een SIM Only abonnement is niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement is een abonnement voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een luxe telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per maand betaalt een stuk niet zo hoog zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een SIM Only abonnement aangaat voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas beginnen bij €27. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je abonnement.
sim only deals

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je maandelijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de looptijd je telefoon volledig hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, geef je minder aan uitgaven. De meeste klanten betalen vaak meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een telecomabonnement is dat je als koper zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een telefonie abonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral super voor de klant die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: 20gb SIM Only
sim only onbeperkt bellen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is in de meeste gevallen voldoende om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top