20gb SIM Only | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een SIM Only abonnement is niet altijd heel duur! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goede mobiele telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een contract voor telefonie waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je jaarlijks betaalt een stuk minder zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een abonnement koopt voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen pas aanvangen bij €27. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je abonnement zonder smartphone.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de telefoon. Bij een standaard smartphone met abonnement betaal je je maandelijkse kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel regelen dat je na de looptijd je smartphone voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Bijna alle personen betalen vaak meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun daadwerkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een SIM Only abonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral slim voor de consument die zo snel mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: 20gb SIM Only
sim only abonnement

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is meestal voldoende om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere MB bundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top